chat
HITTA DIN TASS!
UTVÄNDIG UTVÄNDIG
UTVÄNDIG (primärt stolsben i metall)
INVÄNDIG INVÄNDIG
INVÄNDIG (Endast stolsben i metall)
OVANPÅ OVANPÅ
OVANPÅ (möbelben, trä och metall )
Yttermått dimension
   mm  /  tum
Ange formen på möbelbenet
UTVÄNDIG TASS - SÅ HÄR SKA DU MÄTA!
UTVÄNDIG TASS - SÅ HÄR SKA DU MÄTA!

Ett stolsben av ett solitt material, oftast trä eller metall.

Botten på stols/möbel-benet

MÄT DIAMETERN PÅ BENET OBS!
Mät yttersida till yttersida, och var noga med att placera linjalen i mitten av bottnen. Möbelbenets mått ska matcha och ha exakt samma diameter som den utvändiga tass du behöver.

Ett exempel på en utvändig tass.

UTVÄNDIG TASS - SÅ HÄR SKA DU MÄTA!


INVÄNDIG TASS - SÅ HÄR SKA DU MÄTA!
INVÄNDIG TASS - SÅ HÄR SKA DU MÄTA!

Ett exempel på ett ihåligt stolsben, oftast tillverkade i metall.

Botten på stols/möbel-benet

MÄT INNER-DIAMETERN PÅ DET IHÅLIGA BENET OBS!
Mät innersidan av benet, var noga med att placera linjalen i mitten av bottnen. Möbelbenets mått ska matcha och ha exakt samma diameter som den invändiga tass du behöver.

Ett exempel på en invändig tass.

OVANPÅ TASS - SÅ HÄR SKA DU MÄTA!
OVANPÅ TASS - SÅ HÄR SKA DU MÄTA!

Möbel/stols-ben

Botten på stols/möbel-benet

MÄT DIAMETERN PÅ BOTTEN AV BENET OBS!
Den tass som ska fästas på botten av benet behöver nödvändigtvis inte ha exakt samma diameter, utan tassen kan vara en eller ett par mm mindre.

Ett exempel på en ovan-på tass.

Linjal

 • 2 Recension(er)

  Är du trött på att plocka bort IKEAs billiga smutsiga självhäftande tassar från strumplästen? Nu är det dags att att styra upp hemma! Våra möbeltassar är av högsta kvalitet, tillverkade av ren plast med spik som man slår-på undersidan av stolens ben. Möbeltassen utgör ett grymt bra skydd för din möbel och golv. Att fästa tassarna med spik är en gammal och...

  Från 3,50 kr / st
 • 1 Recension(er)

  Invändigt rörskydd/ändskydd/fotplugg i plast med flänsar. Lämpliga för rör och djupare hål där skarpa kanter och formvariationer kan förekomma. Ej lämpliga för hål i plåt etc

  Från 3,30 kr / st
 • 1 Recension(er)

  Möbeltassar tillverkade av mycket hög kvalitet. Med ingjuten ljuddämpande filt. Två ingjutna spikar. OBS: Mindre lämpliga för betong och klinkergolv.

  Från 14,00 kr / st
 • 1 Recension(er)

  Gör slag i saken och se till att uppgradera ditt hem med tassar av rang. Vår självhäftande möbeltass med en självhäftande baksida håller en mycket hög kvalitet. Tassarna kan klippas till rätt längd och klistras på möbelbenets undersida och passar sig extra bra för många av de möbler som är tillverkade av plast och metall.

  Från 340,00 kr / rulle
 • Du kan ge dina favoritmöbler en uppgradering de förtjänar med dessa möbel förhöjningar. Ställ in ett bord på den exakta höjd du vill ha. Används också på ojämna underlag, för att få till en plan yta.

  Från 29,00 kr / st
 • 1 Recension(er)

  Möbeltass med skruv och utbytbar filtdel. Möbeltassen består av ett fäste i vit plast som skruvas fast i möbelbenet, och en separat filtdyna som trycks fast på fästet. När filtdynan är utsliten så byter man ut endast den. Förborra hål i hårda träslag bl a för att undvika sprickor. 

  Från 8,75 kr / st
 • 1 Recension(er)

  Dessa fina formgjutna rörskydd i filt - tillverkade av återvunna PET-flaskor - är en av våra mest uppskattade produkter. De passar utmärkt för både offentliga och privata miljöer. Våra formpressade rörskydd i filt, är inte bara dekorativa utan också slitstarka tack vare det tåliga filtmaterialet.

  Från 22,00 kr / st
 • FurnitureWear
  2 Recension(er)

  Golvskydden i silikon är supersmarta utvändiga stolskydd med flexibel storlek. Golvskydden för stolar är väldigt populära för sin höga kvalitet, samtidigt som de ger ett subtilt visuellt intryck. En annan positiv effekt är att silikonmaterialet dämpar ljudnivån från annars hårda ljud som kan uppstå från friktion av möbelben och hårda golv. Stolskydden...

  Från 10,00 kr / st

Vilka är dom bästa möbeltassarna?

Det beror helt på funktion, vilken miljö och vilken möbel som möbeltassarna ska användas till. Självhäftande möbeltassar används ju bäst på möbelben som inte är av trä. Kort sagt så är alla våra möbeltassar av hög kvalitet.

När används möbeltassar i gummi?

Det finns flertalet olika möbeltassar i gummi, gummimaterialet gör att möbeln hålls på plats. Vi har en kategorisida för just möbeltassar gummi som du hittar här!

När används möbeltassar med silikon?

Silikontassar är känd för sin flexibilitet och är ljuddämpande. vi har en kategorisida för just möbeltassar silikon som du hittar här!

När används möbeltassar i plast?

Det finns flertalet olika möbeltassar i plast som skyddar golv och möbler från repor och märken, dessa möbeltassar kan även användas till utomhusmöbler för att skydda mot fukt och förlänger således livet på dina utemöbler. Möbeltassar plast som används på möbler som står på en matta, gör även att möbeln glider extra bra. Vi har en kategorisida för just möbeltassar i plast som du hittar här!

Vilka möbeltassar ska användas utomhus?

Det finns flertalet olika möbeltassar för utomhusbruk som förlänger livslängden på möbler och skyddar dem mot fukt. Vi har en kategorisida för utomhustassar som du hittar här!

Hur tar jag bort möbeltassar?

1. Om möbeltassen inte går bort enkelt, kan man värma upp tassetiketten med en hårtork. Detta hjälper till att lösa upp klister. 2. Använd en plastskrapa eller en plastkniv för att försiktigt skrapa bort tassetiketten.3. Om det finns kvar klisterrester, kan du använda en rengöringslösning som är säker för ytan på möbeln. Testa först på en liten och osynlig del av möbeln för att säkerställa att det inte skadar ytan. 4. Applicera rengöringslösningen på klisterresterna och låt det verka en stund enligt instruktionerna. 5. Använd en mjuk trasa eller en svamp för att försiktigt gnida bort klisterrester. Fortsätt tills ytan är helt ren. 6. Skölj av med rent vatten och torka av ytan noggrant. 7. Om möbeln har en träyta, överväg att använda en träpoleringsprodukt för att återställa glansen och skydda ytan. Kom ihåg att vara försiktig under hela processen för att undvika skador på möbeln. Om möjligt, testa metoderna på en mindre synlig yta först för att se hur de påverkar ytan.

När används möbeltassar med rörnit/stift?

Möbeltassar med rörnit används till stolar med träfötter som tidigare haft tassar med spik eller skruv monterade. För dessa slitna möbelben av trä är möbeltassar med rörnit att rekommendera.Vi har en kategorisida för möbeltassar med rörnit som du hittar här!

När används invändiga stolsskydd?

Invändiga stolskydd är möbeltassar som monteras invändigt, där man mäter den invändiga diametern i benet som dem ska monteras i. Invändiga stolskydd är ljudabsorberande och skyddar golv från skrapmärken och slitage. Används främst i stolsben och möbelben tillverkade i metall..Vi har en kategorisida för invändiga möbeltassar som du hittar här!

När används höj & sänkbara möbeltassar?

Genom att använda höj- och sänkbara tassar kan du enkelt justera möbelns höjd på varje ben individuellt för att kompensera för ojämnheterna och få möbeln att stå stadigt.Vi har en kategorisida för justerbara fötter som du hittar här!
best rating best rating best rating best rating best rating
“Jag älskar tassar som fungerar som båda ljuddämpande och skyddar mitt golv.“
Sven G.
best rating best rating best rating best rating best rating
“Jag har varit mkt nöjd med tassarna, som fungerat väl i över 2 år.“
Janne E.
best rating best rating best rating best rating best rating
“Det finns inget värre än repor i fina trägolv, vilket jag dyrt fått erfara. Så när jag hittade möbeltassen löste dem ett tydligt problem.“
Peter K.