chat
INSPIRATION

Hitta rätt möbeltass för varje golv och möbel

Att hitta rätt möbeltass för ditt golv och möbel ska vara enkelt. Här får du en snabb sammanställning över olika typer av möbeltassar. Allt för att du ska hitta rätt så snabbt och enkelt som möjligt. Lycka till!

1.Självhäftande möbeltassar

Självhäftande möbeltassar har flera fördelar. De är enkla att fästa, finns i en mängd färger och former, och passar de flesta typer av möbler – soffor, stolar, bord, sängar, fåtöljer, skåp och dekorationer.  

Tänk på att köpa rätt storlek i en passande färg. För exakt passform finns självhäftande filtbitar att klippa till så att ytorna mot golvet täcks helt. Självhäftande filttassar passar för de flesta golv – trä, plast, klinker (utan tydliga skarvar). 

2.     Stolskydd, rörskydd för stolsben

Rörskydd finns i en mängd storlekar, färger och material. De är inte bara bra för att skydda ditt golv utan också för att få dina möbler att stå på plats samt att enkelt flytta dina möbler utan att skada underlaget. I tillägg är de enkla att montera: du bara vänder möbeln upp och ner, tar bort damm och smuts, och trycker dit tassen.

3. Möbelbollar för alla typer av miljöer

Möbelbollar är en uppskattad form av möbeltass i både hem och offentliga miljöer. Vi erbjuder möbelbollar i flera material, färger och storlekar. De är slittåliga och ljudabsorberande, dvs. sänker ljudnivån i ett rum. Du monterar dem enkelt genom att trycka på dem enligt instruktioner.

4.     Stolsstrumpor är både snyggt och en effektiv ljudabsorbent

Stolsstrumpor är enkla, praktiska, och en kul form av möbeltass. De finns att köpa i olika färger och design - eller varför inte skapa dina egna för ett helt personligt uttryck? Vår stolssockor går att tvätta och passar de flesta trämöbler såsom stolar, pallar, bord och skåp. De är särskilt uppskattade i miljöer med barn.

5. Möbeltassar med spik, skruv & rörnit

Detta är den perfekta lösningen för dig som söker tassar som sitter på plats länge. Beroende på trämaterial och storlek på dina möbler väljer du spik, skruv eller rörnit – med glid, anti-glid eller neutrala. För bästa resultat vid montering vänder du möbeln upp och ner, och förborrar ett hål (för möbeltassar med rörnit och skruv) innan du slår fast tassen med en hammare eller gummiklubba. 

6. Möbel och soff-underlägg som skyddar ditt golv

Möbelskålar är perfekta att ha under ben eller hjulen på en soffa eller fåtölj, tex de populär Howardmöblerna. De är tåliga, stiliga, skyddar effektivt och det bästa av allt – du ställer dem på plats och så är monteringen klar!