chat
MONTERINGSTIPS

Dörrstoppar - skydda dina väggar från märken och slag!

1. Så här fungerar det självhäftande dörrstoppet. 

Självhäftande dörrstopp är en snabb och smidig lösning för att skydda dina väggar från de märken och slag som dörrhandtaget kan orsaka. Väggmonteringen består enbart av tre enkla steg:

  • Mät ut och markera önskad placering på väggen utifrån handtagets höjd.
  • Rengör ytan där dörrstoppet ska monteras.
  • Ta bort skyddspappret och tryck fast ordentligt.

2. Bästa flyttbara dörrstoppet för inom- och utomhusbruk.

Om du är ute efter ett smidigt dörrstopp som inte behöver monteras fast i varken golv eller vägg rekommenderar vi vår produkt Dörrhållare, dörrstopp. Denna är utformad som en kil och placeras under dörren för att kila fast den och förhindra dörren från att slå igen. Den är tillverkad av gummi vilket gör att den även kan placeras utomhus eftersom den klarar av alla Sveriges olika väder. Materialet gör den dessutom enkel att rengöra ifall den blir smutsig. 

3. Så här skyddar du dina väggar från märken från dörrhandtaget på ett diskret sätt

Vår produkt Dörrstopp, skydd för dörrhandtag är tillverkad av transparent silikon vilket medför att produkten smälter in i alla olika sorters miljöer. Detta är således ett diskret sätt att skydda dina väggar ifrån slag och märken. Monteringen är även väldigt smidig av den orsaken att det inte krävs några verktyg eller mätning eftersom produkten enbart träs över handtaget. Tack vare materialet så är storleken flexibel och passar de flesta handtagen. 

4. Det traditionella dörrstoppet som monteras i golv och som håller i alla väder.

På vår hemsida erbjuder vi även ett traditionellt dörrstopp som monteras i golvet. Detta dörrstopp tål alla väder vilket gör att det kan placeras både inom- och utomhus för att förhindra att dörrhandtaget slår i väggen och lämnar fula märken. Monteringen som krävs för detta dörrstopp är lite mer komplicerad än för ovannämnda dörrstopp men om du följer stegen nedan bör det inte vara några problem att få dit dörrstoppet på önskat ställe.

* Se till att du har tillgång till en borr med måttet 10mm.

* Mät ut och markera vart bakom dörren som dörrstoppet önskas placeras.

* Borra hålet och se sedan till att försöka få bort så mycket damm som möjligt med förslagsvis först en dammsugare och sedan en trasa. 

* Om det är ett betonggolv dörrstoppet ska fästas i ska sedan medföljande plugg placeras i hålet så långt att pluggen linjeras med golvkanten. Är det ett trä- eller laminatgolv ska detta steg hoppas över.

* Placera det svarta dörrstoppet över borrhålet och fäst sedan produkten med medföljande bult.